čtvrtek 11. října 2012

Den poslední



Ve čtvrtek 11.10. skončila předvolení kampaň nyní už budeme čekat na sobotní ortel.
Další z klasických politických mítinků jsme uspořádali v Pelhřimově, začal v 11 hodin za krásného slunečného počasí na náměstí. V Pelhřimově je zvykem připravit na takové akce guláš a stejné to bylo i dnes. S chutí jsem se ujal role vydavače porcí velice chutného předvolebního guláše. Opět nás přijela  podpořit paní předsedkyně Miroslava Němcová a předseda regionu a europoslanec Ivo Strejček V euforii z krásného slunečného dne jsem věštil sobotní vítězství a tak doufám , že v sobotu nebude pod mrakem. V Pelhřimově bylo zkrátka moc hezky a výrazně k tomu přispěla i hudební skupina Synkopa. Jejich pěvecké výkony byly vynikající a interpretace slavné skladby Tenkrát na západě byla na úrovni legendární Věry Špinarová. Synkopa zkrátka souzní.
Posledním a mítinkem a vyvrcholením všech aktivit byla prezentace na hlavním náměstí v Jihlavě. Klobouk dolů před organizátory, počasí bylo krásné a náměstí v Jihlavě bylo chvílemi plné modrých balonků. Ve chvilkovém rozmaru jsem se rozhodnul, že dnes budu nabízet nafukovací balonky pouze dospělým návštěvníkům. Snad kvůli sluníčku i dobré náladě přijímali dospělí infantilní nabídku balonku s úsměvem a pochopením, a kdo si nevzal balónek, nepohrdnul lízátkem.
Program zahájila dechová kapela Veselá sedma a ta patřičně rozproudila ty starší návštěvníky a obyvatele Jihlavy nacházející se na náměstí.  Po zhruba hodinovém výstupu přišly na řadu proslovy kandidátů, které se střídaly s s výbornými tanečními kreacemi jihlavské taneční skupiny HOTCH – POTCH.
Myslím si, že  závěrečná akce byla moc pěkná a shodli jsme se s ostatními kolegy kandidáty, že se nám kampaň snad povedla. Především nám všem přinesla mnoho zajímavých setkání a zkušeností. Většina z nás to prožívala intenzivně poprvé v životě a v nasazení a opravdovosti to bylo podle mého názoru vidět.
Zítra a v sobotu budu lidé na Vysočině rozhodovat o příštích čtyřech letech v kraji. To už je jiný příběh, jak se říká v Knihách džunglí od Rudyarda Kiplinga.
Nekončí však tento seriál, ozvu se po odmlce pravděpodobně v neděli. Jak říká klasik, volby jsou prvním krokem a v našem poměrném volebním systému i povolební jednání mohou být velice zajímavé.

Ota Benc

P.S.

Českým překladem předchozí  vědecké verze přísloví je: „Neříkej hop dokud nepřeskočíš“

Dnešní vědecká verze: „Platnost normativu je ratifikována jeho deviací“

Žádné komentáře:

Okomentovat