středa 10. října 2012

Ptáček se vůbec neztratil, naopak.


Předposlední den kampaně začal dnes v 11 hodin ve Žďáře nad Sázavou, kde jsem se sešel s Radkem Čechem, Jardou Ptáčkem a Ivo Rohovským. Měli jsme na programu návštěvu Polničky, Velké Losenice a od 14 hodin byl na žďárském náměstí plánován klasický mítink.
Obešli jsme celou Polničku, navštívili paní ředitelku školy a taktéž obecní úřad, jehož neuvolněný starosta nebyl přítomen. Stále jsme se po očku sledovali Jardu Ptáčka, protože jsme ho posledně zapomněli v Bohdalově.  Přesun do Velké Losenice byl v pořádku a tam jsme se potkali se starostou panem Miloslavem Černým. Přijeli jsme po místní komunikaci od Vepřové, která je v pěkném stavu. Zato krajská silnice, která je příjezdovou komunikací od silnice první třídy je v dezolátním stavu. Pan starosta již několik let usiluje o její opravu. Obec, která má 1200 obyvatel, rozsáhlou výstavbu rodinných domů, prosperující podniky by si ji určitě zasloužila. Je to již kolikátý případ, kdy se opravy silnic vyhýbají obcím, kde není starostou člen ČSSD nebo její příznivec.
Ve 14 hodin začal na náměstí ve Žďáře nad Sázavou klasický politický mítink, který moderoval dr. Radek Černý. Procházející maminky s dětmi se zastavoval u dvou dětských atrakcí a všem shromážděným výborně na kytaru hrál pan Kotalík. Všichni kandidáti se postupně vystřídali u mikrofonu, kolem 15 hodiny přijel a promluvil i pan dr. Ivo Strejček, europoslanec a místní rodák.
Jak jsem uvedl Jarda Ptáček se nejen neztratil, naopak byl nejvíce vidět a zastavován. Úspěšný a oblíbený ředitel největší základní školy, radní města, který dostává nejvíce preferenčních hlasů od občanů. Navíc se projevil jako skvělý hudební doprovod na foukací harmoniku.
Ve čtyři hodiny jsme končili, bylo kolem nás zhruba stovka lidí a vypadalo to, že se jim snad ani nechce domů. Je to znát, když se hraje srdcem a tím nemyslím jen hru na hudební nástroje.

Ota Benc

P.S.

Českým překladem předchozí  vědecké verze přísloví je: „Poturčenec horší Turka“

Dnešní vědecká verze: „Ventilovat pobídkové citoslovce je předčasné, nebyl – li tvůj pohyb po parabolické trajektorii z bodu A do bodu B, ležícím na opačné straně bariery,dosud dokončen“

Žádné komentáře:

Okomentovat