pátek 5. října 2012

Jak se Ptáček ztratil.



Dnešní program začal už v 11 hodin v Bohdalově u Žďáru nad Sázavou. Na kontaktní kampaň jsem vyrazil s kolegy ze Žďáru nad Sázavou – Jardou Ptáčkem, ředitelem školy a Radkem Černým, který je v civilu ortopedem.
Pro méně znalé vysvětlení, co je kontaktní kampaň: dojedete na  místo, zde vezmete do rukou nějaké materiály a vydáte se oslovovat lidi. Procházíte se po okolí a koho potkáte oslovíte, představíte se, nabídnete nějaký volební materiál (malým dětem a rodičům také dáváme nafukovací balónky) a pokud má oslovený chuť, tak se s ním pustíte do diskuze. Pokud se vyskytuje v dané chvíli na daném místě málo lidi, procházíte celou obec nebo město a snažíte se je najít . V mezičase vkládáte volební materiály do schránky.
Bohdalov je úhledná obec a obešli jsme ji skoro celou a potkali se s příjemnými lidmi. Dobrá nálada je důležitá a výrazně ji ovlivňuje počasí, které bylo dnes velice pěkné.
Po Bohdalově bylo na řadě Nové Veselí – bašta Zemanovců a bydliště prezidentského kandidáta Miloše Zemana. Při cestě do Nového Veselí se přihodilo to, co uvozuje titulek – ztratili jsme Ptáčka. Domníval jsem se, že sedí na zadním sedadle auta a oslovoval jsem ho s různými vtípky a on nereagoval. Až v Novém Veselí jsme zjistili, že v autě není a nepřijel ani druhým vozem. Jarda Ptáček mezitím bloudil Bohdalovem a myslel si, že si děláme legraci, jsme schovaní a sledujeme jeho bezradnost. Nakonec jsme se šťastně shledali a vydali se po obhlídce Nového Veselí. Velice srdečně nás přijal i pan starosta dr. Zdeněk Křivánek. Městys Nové Veselí má určitě své favorita Miloše Zemana, ale lidé byli vůči nám velice shovívaví.
Další zastávkou bylo náměstí ve Žďáře. V této době byl mezi námi i pan Ivo Rohovský, místostarosta Měřína. Ve dvojici s nalezencem Jardou Ptáčkem jsme asi třičtvrtě hodiny obcházeli náměstí a v dobré náladě a s humorem oslovovali místní i návštěvníky. Tento přístup se osvědčil a reakce lidí byly vesměs kladné a reagovali vstřícně, kromě jedné paní, která nás odbyla a řekla nám ať neotravujeme.
V podobném duchu se nesla i kampaň v Novém Městě na Moravě, kde jsme si na závěr dali něco k jídlu ( svíčková byla výborná) a vrátili se zpět.
Mě ještě večer čekala beseda s členy, příznivci a občany Nového Města na Moravě. Paní předsedkyně Ilona Komínková na začátku upozorňovala, že  dotazy budou všetečné  a měla pravdu. Hlavním tématem bylo opět školství. Zdá se, že oblast školství a vzdělávání je opravdu důležitým  problémem pro celý kraj. Jsem rád, že to lidé takto vnímají, protože to je opravdu důležité a zásadní téma pro rozvoj celého kraje.

Ota Benc

P.S.

Českým překladem předchozí  vědecké verze přísloví je: „Starého psa novým kouskům nenaučíš“

Dnešní vědecká verze: „Neurčitá abstrakce, která je jedinci na počátku produktivního věku umožněna, stává se pro senilního jedince povinností“

Žádné komentáře:

Okomentovat